Sømna på sykkel

Her finner du forslag på noen sykkelruter med Sømna som utgangspunkt. Korte avstander til det meste og flatt terreng med muligheten til å ta mange avstikkere. Om du ønsker en lengre distanse, så ta gjerne turen til nabokommunene Bindal, Leka eller Brønnøy.

Vi har noen tips til både korte og lange sykkelruter med høy opplevelsesverdi. Startpunktet er kommunesenteret Vik. Ønsker du å starte på Berg så må du beregne 16 km ekstra t/r.  

1. Vik til Sør-Kvaløya 16 km en vei. Langs ruta vil du passere Kystkvinneparken. Anbefaler å sykle til Kvennvika som er et friluftsområde med fantastisk fin strand.  Benytt gjerne turen også til å bestige toppen Sør-fjellet. På retur kan du stoppe i Vennesund for å få med deg Skulpturlandskap Nordland og Olavskilden. Eventuelt ta en matbit ved Vennsund Brygge. 

2. Vik til Bjøru er en liten sykkeltur på 2 km. Målet er å besøke Nordgården Gårdsbryggeri, som lager øl basert på ingredienser som urter og korn fra Sømna. Her finnes også en restaurant. Har du lyst på litt ekstra fysisk aktivitet, så ta turen på Bjørufjellet. 

3. Vik til Leka 66 km en vei. Turen går sørover, krysser fylkesgrensen og videre med ferje fra Gutvik til Leka. Dette er en fantastisk øy med unik geologi der du kan gå på jordas indre. Anbefaler å sykel rundt øya. Mer info www.visitleka.no 

4. Vik til Sund og videre langs vei med sjøutsikt til Berg. Ca 20 km lang. Denne ruten er et alternativ til fylkesvei 17 og er også beskrevet som en Geo-bikerute. 

Tone Sund
Tone Sund

Relaterte artikler